22.4.2018

Kouluttaudu ja innostu eurooppalaisten kollegojen kanssa verkossa

eTwinning tarjoaa innostavan ja aktiivisen opettajaverkoston kouluttautumiseen, keskusteluun, vastavuoroiseen jakamiseen ja kehittämiseen. Täydennyskoulutusta järjestetään niin verkossa kuin kasvokkainkin.

Oppimistapahtumissa työstetään yhteisiä teemoja


eTwinningiin rekisteröityneille jäsenille on vuosittain tarjolla useita noin puolitoista viikkoa kestäviä eTwinningin LearnLabissa järjestettäviä oppimistapahtumia. Nämä eri alojen asiantuntijoiden vetämät verkkotapahtumat löytyvät eTwinning Liven osiosta Ammatillinen kehittyminen. Tämän loppukevään oppimistapahtumissa aiheina ovat muuan muassa laaja-alaisen osaamisen kehittäminen eTwinning-projekteissa, mobiililaitteet opetuksessa, virtuaalitodellisuus opetuksessa ja eTwinning-projekteissa sekä koodaaminen. Oppmistapahtumia on vahvistettu jo syksyllekin. Lokakuussa on luvassa esimerkiksi kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoteen 2018 liittyvä oppimistapahtuma Tangible and intangible cultural heritage.

Oppimistapahtumissa antoisaa on työskennellä tiimissä eurooppalaisten kollegojen kanssa, muun muassa Virtual Classroom Escapes -oppimistapahtumassa työryhmät suunnittelivat ja tekivät virtuaalisia pakohuoneita eri-ikäisille oppilaille. Learning in a Museum -oppimistapahtumassa opettajat puolestaan työstivät oppimiskokonaisuuksia virtuaalimuseovierailuhin. Opettajana avartavaa on työskennellä eurooppalaisten kollegojen kanssa verkossa erilaisilla yhteisöllisillä työkaluilla. Asiantuntevan vetäjän ohjauksessa on mielekästä kokeilla digitaalisia työkaluja, kuten erilaisia web 2.0 -työkaluja, uutta luovalla tavalla. Parhaimmillaan puolentoista viikon yhteisessä työskentelyssä syntyy aktiivisille osallistujille voimauttava yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuuden tunne.

Verkkoseminaareista ideoita ja virikkeitä omaan työhön


Oppimistapahtumien lisäksi järjestetään eri alojen asiantuntijoiden pitämiä tunnin–parin mittaisia verkkoseminaareja (webinaareja). Tämän loppukevään verkkoseminaareissa aiheina ovat muuan muassa LUMA, luova kirjoittaminen vieraalla kielellä ja CLIL-opetus. Myös verkkoseminaarit löytyvät eTwinning Liven osiosta Ammatillinen kehittyminen, ja niihin on helppo osallistua selaimessa toimivalla Adobe Connect -viestintäjärjestelmällä. Verkkoseminaarit ovat vaivaton tapa kouluttautua. Ne ovat suosittuja, ja paikat täyttyvät nopeasti. Ilmoittautuminen alkaa puoli tuntia ennen seminaarin alkua. Asiantuntijoiden esitysten aikana osallistujat pääsevät halutessaan keskustelemaan eurooppalaisten kollegojensa kanssa chatissa.

Liity yhteisölliseen ryhmään
Coding at schools -ryhmästä
ideoita opetukseen


Yhdessä oppimiseen ja oman osaamisen kehittämiseen tarjoutuu loistava mahdollisuus myös eTwinning Liven eTwinning-ryhmissä. Ryhmien aiheet liittyvät muuan muassa kieltenopetukseen, pelillistämiseen, koodaukseen, digitaaliseen turvallisuuteen, LUMA-aineisiin, kestävään kehitykseen, yrittäjyyskasvatukseen, inklusiiviseen opetukseen, tasa-arvoon sekä kotouttamiseen. Suosituimpia ryhmiä ovat aloitteleville eTwinnaajille tarkoitettu Virgilio  an introduction to eTwinning sekä Creative Classroom, jossa opettajat oppivat toinen toisiltaan, jakavat kokemuksiaan ja ideoitaan sekä osallistuvat yhdessä erilaiseen luovaan toimintaan. Uusimpia ryhmiä on puolestaan kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden innoittamana perustettu Intercultural Dialogue through eTwinning. Suurin osa ryhmistä on avoimia kaikille eTwinning Liveen rekisteröityneille jäsenille, ja niihin liitytään eTwinning Liven Ryhmät-osiossa. Ryhmiä voi hakea sivulta löytyvällä hakutyökalulla. Moderaattorikurssin suorittaneiden eTwinnajien vetämiä nimikkoryhmiä löytyy koottuna täältä:
https://www.etwinning.net/fi/pub/highlights/etwinning-featured-groups.htm

Mistä lisää eTwinningin koulutustarjonnasta


eTwinningin tarjoamasta kasvokkain tapahtuvasta täydennyskoulutuksesta – seminaareista, workshopeista ja konferenssista eri puolilla Eurooppaa   tiedotetaan Opetushallituksen uutiskirjeissä (tilaa tästä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti