11.11.2019

Oppilaiden rekisteröimisestä Twinspaceen

eTwinning -projektien yksi tärkemmistä tavoitteista on, että oppilaat työskentelisivät yhteisen projektin parissa. Siksi on tärkeää, että oppilaat rekisteröidään Twinspaceen. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että viime aikoina henkilötietosuojaa on kiristetty ja moni kunta ja opetuksenjärjestäjä on laatinut tiukatkin ohjeet alaikäisten oppilaiden rekisteröimiseen verkkopalveluihin ja sosiaaliseen mediaan. Etunimi/sukunimi -tyyppinen rekisteröityminen Twinspaceen voi muodostua ongelmalliseksi. 

Kannattaa miettiä eri tapoja kuinka oppilaat voisi rekisteröidä Twinspaceen. Hyvä idea on, että ryhmän oppilailla on sama "sukunimi". Se voi olla koulun sijainnin mukaan. Itse olen käyttänyt "sukunimenä" mm. Espoo tai Mankkaa. Viime vuosin olen lisännyt "sukunimeen" oppilaiden syntymävuoden, eli esim. Antti Espoo06. 

 Oppilaat rekisteröidään Twinspacen yläpalkin kohdasta "members" ja sieltä oikealla ylhäällä olevasta linkistä "Invite members". Oppilaat voidaan rekisteröidä joko uusina oppilaina "new students", joille luodaan tunnukset ensimmäistä kertaa. Opettajan tulee luoda tunnus ja salasana sekä valita oppilaan rooli projektissa, joko "Administrator" tai "Member". Administratorina oppilaalla on suuremmat oikeidet liittää projektiin materiaalia. Oppilastunnuksilla ei voi poistaa projektista sisältöjä.

Jos oppilas on jo aiemmin rekisteröity johonkin toiseen projektiin, voidaan oppilas liittää myös uuteen projektiin "Existing students". Tällöin oppilaiden rekisteröiminen uuteen projektiin onnistuu todella vaivattomasti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti