25.1.2020

Opeopiskelijat opiskelemassa kestävää kansainvälisyyttä




eTwinningin yhtenä painopistealueena on jalkauttaa eTwinning opettajakoulutukseen. Itä-Suomen yliopisto on toiminut edelläkävijänä ja tammikuussa ensimmäiset ammatilliset opettajaopiskelijat pääsivät tutustumaan eTwinningiin.  Minulla oli ilo päästä kertomaan eTwinningistä OAMK:n opettajaopiskelijoille ja opettajille Rovaniemelle osana kansainvälisyysopintoja. eTwinning on vastaus siihen, miten kansainvälisyys kohtaa kestävän toimintatavan.


Aloitimme työpajan tutustumalla eTwinningin julkiseen portaaliin. Tämän jälkeen opiskelijat pääsivät tutustumaan opettajille tarkoitettuun eTwinning Liveen tehtävän avulla, jossa opiskelijat oppivat miten monenlaisia mahdollisuuksia opettaja löytää Livestä. Siellä voi verkostoitua, osallistua erilaisiin tapahtumiin ja ryhmiin, perustaa projekteja ja osallistua erilaisiin koulutuksiin. Pääosin työskennellään virtuaalisesti, mutta ammatilliseen kehittymiseen liittyvät tapahtumat voivat olla verkossa tai kasvokkain. Verkkokoulutukset mahdollistavat opiskelun paikasta ja osin ajasta riippumatta.

eTwinning livestä päästiin projektien kautta Twinspaceen, jota voidaan käyttää virtuaalisena oppimisympäristönä  kansainväliselle opiskelijaryhmälle. Lopuksi työpajan opit testattiin leikkimielisessä Kahoot!issa.

Kahoot! villitsee niin nuoret kuin aikuiset!


Työpaja herätti kysymyksiä, miten voisimme jatkaa yhteistyötä. Tavoitteenamme OAMK:n kanssa on lisätä sekä opettajakoulutuksen opettajien että opiskelijoiden tietoisuutta mahdollisuudesta lisätä kestävää kansainvälistymiskasvatusta eTwinningin avulla.





Muistathan, että meitä eTwinning-lähettiläitä voit kutsua koulullesi pitämään työpajaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti