10.11.2021

eTwinning haltuun ilmaisissa koulutuksissa

eTwinning on helppo ja oppilaita motivoiva tapa toteuttaa opetussuunnitelmaa missä tahansa oppiaineessa aina esi- ja alkuopetuksesta toiselle asteelle ja opettajan koulutukseen.  Kuten mihin tahansa opetuksen apuvälineeseen, opettajan on hyvä aluksi tutustua siihen.  

eTwinning tutuksi veso-koulutuksessa

Kolmen tunnin ns. puolikkaassa vesossa osallistujat saavat katsauksen eTwinningiin, tutustuvat esimerkkiprojekteihin, projektialusta Twinspaceen, kumppaninhakuun, projektin luomiseen ja osallistuvat ryhmissä eTwinning-projektin suunnitteluun.  Ellet löydä veso-koulusta Luokkahuoneena Eurooppa-blogin Webinaarit ja koulutukset-välilehdeltä, vinkkaa koulutuksenjärjestäjälle, oppilaitoksen esimiehelle tai opettajien ainejärjestölle. He voivat ottaa yhteyttä OPH:n eTwinningin kansalliseen tukipalveluun, riikka.aminoff(at)oph.fi tai olga.lappi(at)oph.fi, ja tilata ilmaisen veso-koulutuksen.


eTwinning-webinaarit ja webinaaritallenteet

Suomen eTwinning-lähettiläät opastavat eTwinningin käyttöön ilmaisissa noin 1.5 tunnin mittaisissa webinaareissa. Webinaareja on tarjolla eri kouluasteille varhaiskasvatuksesta ammatilliseen.  Webinaareissa saat opastusta eTwinningin  projektialustan, Twinspacen saloihin, sekä eTwinningin käyttöön Erasmus+ -liikkuvuushankkeissa.  Kokeneemmille eTwinnareille löytyy webinaareja eri sovellusten käytöstä eTwinning-projekteissa. Osa webinaareista pidetään ruotsiksi. Tietoa webinaareista löydät eTwinning-lähettiläiden Luokkahuoneena Eurooppa-blogin Webinaarit ja koulutukset-välilehdeltä tai seuraamalla Opetushallituksen tapahtumakalenteria.  Osasta webinaareja on saatavilla tallenne, jonka löydät Luokkahuoneena Eurooppa-blogin Webinaaritallenteet-välilehdeltä.




eTwinning-koulutusta omalle koululle

Voit tilata ilmaisen eTwinning-infon tai eTwinning-työpajan koulullesi.  Tällöin osallistujia täytyy olla vähintään kymmenen.  Osallistujat voi koota useammasta eri oppilaitoksesta. Koulutus voidaan räätälöidä juuri sinun oppilaitoksesi tarpeiden ja toivomusten mukaan.  Ota yhteyttä sinua lähinnä olevaan eTwinning-lähettilääseen tai opetushallituksen kansalliseen tukipalveluun: riikka.aminoff(at)oph.fi, olga.lappi(at)oph.fi.

eTwinning-koulutusta pitävät lähettiläämme.


eTwinning tutuksi itse opiskellen

eTwinning-portaalista löydät englannin kieliset ohjeet eTwinningin käyttöön klikkaamalla vasemmassa yläkulmassa olevia yhdeksää palloa ja valitsemalla Self Teaching Materials.  Voit myös tutustua eTwinningiin liittymällä Johdatus eTwinningiin- nimikkoryhmään:  Portaalissa klikkaa "Näin pääset alkuun".  Vieritä sivua alas.  Otsikon "Aloita" alla klikkaa eTwinning-ryhmät ja liity ryhmään nimeltä Johdatus eTwinningiin.

Eurooppalaista täydennyskoulutusta eTwinningLivessä

Rekisteröityneet eTwinnaajat pääsevät eTwinningLiven "Ammatillinen kehittyminen"-välilehdeltä ilmoittautumaan eurooppalaisiin eTwinningin täydennyskoulutuksiin, noin 1.5 tunnin mittaisiin reaaliaikaisiin verkkoseminaareihin tai parin viikon mittaisiin oppimistapahtumiin.

Eurooppalaisia kumppaninhakuwebinaareja

Kumppaninhakuwebinaareissa on ideana tavata kollegoita muista eTwinning-maista, löytää ohjatusti kumppani projektiin sekä laatia projektisuunnitelma uusien kumppaneiden kanssa. Koronatilanteen salliessa, näitä täydennyskoulutuksia tullaan järjestämään kasvokkain eri puolilla Eurooppaa.  Tietoa täydennyskoulutuksista saat eTwinningin uutiskirjeestä, joka tulee rekisteröityneille eTwinnaajille sähköpostiin.  Seuraa myös sivua "eTwinning Finland" Facebookissa ja Twitterissä "eTwinningFIN", saadaksesi tietoa täydennyskoulutuksista.


Facebookissa liity "Suomalaiset eTwinning-opettajat"-ryhmään, jota eTwinning-lähettiläämme ylläpitävät.  Siellä saat nopeasti apua eTwinningiä koskeviin kysymyksiin ja tietoa lähettiläiden pitämistä koulutuksista.

Valitse ilmaisesta koulutustarjonnasta itsellesi ja oppilaitoksellesi sopiva.  eTwinning-koulutuksiin liittyvissä asioissa ole yhteydessä lähimpään eTwinning-lähettilääseesi tai OPH:n eTwinningin keskustukipalveluun: riikka.aminoff(at)oph.fi, olga.lappi(at)oph.fi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti