21.8.2013

eTwinning-lähettiläät - apua, tukea ja koulutusta

Aurinko paistaa täydeltä terältä, ulkona on 21 astetta lämmintä ja tuntuu ihan kesältä. Silti koulut täällä Suomessa pyörivät jo täydellä tohinalla ja syksyn suunnittelu on meneillään.

Pitäisikö tänä vuonna…?

Pitäisikö tänä vuonna viimein aloittaa se kansainvälisyyshanke, joka on ollut mielessä jo pitkään, mutta jotenkin aina jäänyt kaiken kiireen keskellä? Kumppaniluokka jossain kivassa maassa voisi kummasti piristää opetusta. Yhteiset pienet oppimistehtävät ja keskustelut foorumissa, chatissa tai skypessä kehittävät vuorovaikutustaitoja, vieraan kielen viestintätaitoja ja yhteistyötaitoja. Samalla ne innostavat ja osallistavat oppilaita itse ideoimaan, suunnittelemaan sisältöjä ja hakemaan tietoja. Ne vapauttavat mukavasti oppikirjasidonnaisuudesta ja rikastavat ja laajentavat oppimisympäristöä.

Miten päästä alkuun? Mistä löytää kiva kumppaniluokka?

Ei kannata jäädä yksin pähkäilemään. etwinning-lähettiläät ovat käytettävissäsi. Kerää koulustasi muutaman opettajan porukka jota kansainvälisyys kiinnostaa ja ota yhteyttä lähimpään lähettilääseen. Koulutamme eTwinningin saloihin sekä autamme kumppanin löytämisessä ja projektin suunnittelussa. Jos tietotekniikka saa otsarypyt syvenemään, autamme senkin haltuunotossa ja neuvomme erilaisten verkkopohjaisten hanketyöhön sopivien työkalujen käytössä. Lähettiläiden sähköpostiosoitteet löytyvät esim. edu.fi-sivustolta.

Olisi hauska ensin verkostoitua

eTwinning-portaalissa on monia tapoja verkostoitua omien kiinnostuksen aiheiden mukaan ja samalla parannella TVT-taitoja ja kehittyä ammatillisesti. Rekisteröitymisen jälkeen, voit kurkistaa johonkin kiinnostavaan opettajainhuoneeseen, liittyä mukaan ryhmään tai ilmoittautua oppimistapahtumaan. Näissä opit uusia asioita, parannat kielitaitoasi ja tutustut kollegoihin ympäri Eurooppaa. Kun yhteistyö sujuu oppimistapahtumassa, se onnistuu helposti myös yhteisessä hankkeessa.

Ideoita omaan opetukseen

Selailemalla etwinning-portaalin linkkejä löydät satoja projektiaihioita eri oppiaineittain ja aiheittain jaoteltuina, hankekuvauksia onnistuneista projekteista ja pieniä projektitehtäviä, joita voit käyttää omassa opetuksessasi. Projekti-ideoita ja -aihioita kannattaa tutkia myös opiskelijoiden kanssa. Ehkä he innostuvat jostain aiheesta erityisesti. Siitä voisikin käynnistyä mainio projekti, jota oppilaitten into kannattelisi ja veisi eteenpäin. Sivustoa voi tutkia myös eri kielillä, joten se voi olla hauska tehtävä vieraan kielen opetuksessa.

etwinning-lähettiläiden kalenterista näkee, missä ja milloin pidetään kansainvälisyys- ja eTwinning-koulutuksia, joihin voi tulla mukaan. Mielellämme täytämme kalenterin teidän ehdotuksillanne!

Iloista ja antoisaa eTwinning lukuvuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti