16.9.2013

Uusi lukuvuosi ja uudet suunnitelmat

Uuden lukuvuoden alkamisen huomaa helposti eTwinning portaalissa. Koulut ja opettajat pohtivat tulevan lukuvuoden yhteistyökuvioitaan ja hakevat inspiraatioita omaan opetukseensa. Uusia projekti-ideoita ja yhteistyökumppaneita löytyy sadoittain Löydä eTwinnaajia -osioista. Siellä on, mistä valita!

Koulumme on aloittelemassa jälleen uutta yhden lukuvuoden mittaista yhteistyöprojketia luonnontieteen, matematiikan ja tekniikan puitteissa. Kollegani Ranskasta kirjoitti projekti-idean Löydä eTwinnaajia- osioon ja odottelimme uusien kumppaneiden yhteydenottoa. Saimme iloksemme mukaan muutaman uuden maan entisten kahden kumppanin lisäksi.

Tässä viesti foorumille (12-16 vuotiaat):
I would like to start a project about gardens involving maths.
Many parts of maths can be involved in this topic: geometry, arithmetic, statistics... The project (to be precisely and cooperatively defined) should involve the use of ICT, creativity, cooperation. It can easily be connected to other subjects or topics. Would you like to join this "green" adventure? Please, contact me!
Opettajaryhmän aivoriihi-ideointia varten loimme jaetun dokumentin GoogleDriveen. Siellä valitsimme oman fonttivärimme ja aloimme kirjoitella ideoita ja täsmentäviä kysymyksiä aiheesta Garden party. Pyysimme ajatuksia seuraavista aiheista:
  •     Projektin tavoitteet
  •     Oppilaiden aktiviteetit
  •     Tulokset
  •     Yhteydenpito/yhteistyö
  •     Projektin arviointi
  •     Miten levitämme tietoa projektista ulospäin?
Aivoriihen sulkeutumiseen on aikaa vielä jokunen päivä, ja jo nyt yhteisellä dokumentilla on runsaasti toinen toistaan upeampia ajatuksia ja ideoita. Seuraavaksi käymme online-keskustelun siitä, mitä otamme mukaan ja mitä ei. Annamme osallistujamaille vapauden osallistua vaikka kaikkien ideoiden toteuttamiseen tai valita vain ne, jotka tuntuvat sopivan tulevaan lukuvuoteen tai omaan opetussuunnitelmaan. Ainejakoisessa ja täysin kurssitetussa yläkoulussamme valitsemme ne ideat ja aktiviteetit, jotka onnistuu viedä  oppiaineen perusopetuksen sisälle ja eri kursseihin (matematiikka, biologia, maantieto, äidinkieli, englanti, kuvataide).

Iloa ja inspiraatioita eTwinningistä teille kaikille!

Terveisin Tuija Lindström
Havukosken koulu, Vantaa

1 kommentti:

  1. Selkeä ja yksinkertainen malli siitä , miten löytää kumppani ja miten suunnitella projektin runko ja toteutus! Hyvää eTwinning-vuotta Havukosken koululle!

    VastaaPoista