Osanottajat saivat valita kuudesta työpajasta itseään kiinnostavimmat. Lisäksi oli yhteisiä luentoja ja keskusteluja. Itseäni kiinnosti mobiililaitteiden käyttö opetuksessa. Kokeilimme kännyköiden käyttöä eTwinning-projektissa englantilaisten ja skottien kanssa neljä vuotta sitten. Paljon on muutamassa vuodessa harpottu eteenpäin. Kun tuolloin teimme projektiamme oli Twitter uusi juttu ja netin käyttö kallista ja hidasta älypuhelimella (Nokia sponssasi luurit). Nyt mahdollisuudet ovat miltei rajattomat. Itse askartelin Cataniassa Animoto-esitysohjelmaa käyttäen kännykällä viehkon esityksen Catania-kuvistani. Helppo homma kun verkkoyhteys toimii.
eTwinning-tapaamisissa
on aina mahdollisuus saada viimeisintä tietoa hyödyllisistä ja käyttökelpoisista
sovelluksista. Osallistuin kahteen
työpajaan joissa esiteltiin yhteistoiminnallisia työkaluja verkossa. Olen
pistänyt ja pistän nämäkin kenties hyödylliset linkit vinkkiblogiini. Uusia
ideoita tuli taas ja kiva huomata, että tuttuakin oli. Oikeilla jäljillä siis vielä ollaan.
Meitä oli Suomesta viisi muutakin opea. Lähettiläät Sari Auramo ja Tiina Sarisalmi pitivät osuudet omissa työpajoissaan, joissa käsiteltiin lähettiläiden koulutuksiin liittyviä kysymyksiä.
Itselläni on nyt syksyllä käynnistynyt eTwinning-projekti espanjalaisen koulun kanssa. Olemme vasta tutustumisvaiheessa ja uskon, että Sisilian tuliaisena sain tietämystä, jota tulen käyttämään niin koulutuksissa kuin projektissamme. Uusia kontakteja tuli solmittua ja vanhoja vahvistettua.
Skotlantilainen ystävä ja etwinnari George Glass tiivisti eTwinning-idean kenties parhaiten loppukeskustelussa. eTwinning ei ole vain sovelluksia ja projekteja, ” it´s a mindset”. Se on ajattelutapa. Näin on.
Pasi Siltakorpi
Pääskytien koulu, Porvoo
Viehko esitys jakoon, please. :)
VastaaPoista