5.3.2014

Blogien käyttö eTwinning-projekteissa

eTwinningin oma projektialusta Twinspace on monessa mielessä hyvä ja turvallinen paikka tallentaa ja jakaa projektin materiaaleja. Joskus se kuitenkaan sovi projektin luonteeseen parhaalla mahdollisella tavalla. Silloin voidaan hyvin käyttää muita sivustoja.

Minä olen ollut mukana sellaisissa eTwinning-projekteissa, joissa on käytetty blogia, nimenomaan tätä tämänkin lähettiläiden blogin alustana olevaa Bloggeria. Etuna on ollut sivujen ulkoasun muokkaaminen halutun näköiseksi, videoiden helppo upottaminen (mikä kyllä onnistuu Twinspacessakin!), erilaisten sarakkeiden ja moduleiden sijoittelu ja työkalun tuttuus projektiin osallistuneille.

European Chain Reaction on hyvä esimerkki projektista, jossa käytetään blogialustaa.


Projekti on ollut käynnissä jo vuodesta 2011 alkaen. Kaikki osallistuvat opettajat on aina kutsuttu blogin kirjoittajiksi ja sen myötä he ovat saaneet oikeuden lisätä sinne tekstejä tai videoita. Tässä projektissa tehdään ensin kaikissa osallistujamaissa video, jossa mukana olevat oppilaat esittäytyvät jonkinlaisen ketjureaktion muodossa. Varsinainen ketjureaktio rakennetaan ja kuvataan huolella hieman myöhemmin. 

Valmiit videot ladataan joko YouTubeen tai Vimeoon, josta ne tuodaan upotuskoodin avulla blogiin. Videot katsotaan ja pisteytetään sovittuna ajankohtana kaikissa osallistuvissa kouluissa ja voittaja julkistetaan blogissa. Kannattaa käydä katsomassa! 

Toinen, vastaavalla tavalla toteutettu projekti on Schoolovision.


Meidän koulumme teki viime lukuvuonna musiikkivideon "Jos lapset päättää vois". Luvat kysyttiin sekä säveltäjältä että sanoittajalta! Samoin kaikkien videolla näkyvien lasten huoltajilta on saatu tähän lupa. 

Upotan videon nyt tähän katsottavaksenne. Ihan samoin voisitte upottaa videoita myös projektien blogeihin.


Tänä vuonna Suomea edustaakin toinen mäntsäläläinen koulu, Kirkonkylän koulu. Onnea heille kilpailussa!

Googlasin äsken sanat "eTwinning blog" ja osumia oli yli 600.000. Esimerkkejä blogien käytöstä eTwinning-projekteissa siis löytyy! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti