4.10.2015

Lisää eTwinning-koulutuksia ja uusi työpöytä!

Heikki kirjoitti jo aiemmin tänään aiemmin siitä, miten eTwinning tukee OPS2016 mukaista kansainvälisyyttä kouluissa. Nyt siis todella kannattaa osallistua eTwinning-koulutukseen! Nehän ovat koulutuksen tilaajalle maksuttomia, sillä Opetushallitus kustantaa koulutukset eTwinning-hankkeesta. Rohkeasti yhteyttä meihin!

Minutkin on pyydetty pitämään eTwinning-koulutusta osana iPeda 2015 - Mobiilioppimisen päiviä Savonlinnassa 5.-6. marraskuuta. iPeda-päivät on Savonlinnan normaalikoulun järjestämä perusasteen mobiilioppimisen koulutustapahtuma, joka koostuu yhteisistä luento-osuuksista ja neljästä pajajaksosta. Minä pidän molempina päivinä vajaan tunnin pajan eTwinningistä. Siinä ennätän kertoa perusasiat ja jakaa linkkejä, joiden takaa löytyy pajan jälkeenkin tietoa ja ideoita.

iPeda-päivien ohjelmassa on vaikka mitä muutakin kiinnostavaa. eTwinning on siitä mahtava hanke, että projektit voi suunnitella täysin itse ja käyttää niissä ihan mitä vain laitteita, sovelluksia, ideoita ja ajatuksia! Eli jos innostut vaikka jostain mobiilisovelluksesta, voit miettiä, olisiko mahdollista jakaa jotain sillä tehtyjä tuotoksia jonkin toisen maalaisen luokan kanssa. Oppilaat tuppaavat olemaan todella motivoituneita ja huolellisia, kun jotain projektia tehdään muidenkin katsottavaksi.

Me suomalaiset eTwinning-lähettiläät muuten kokoonnumme taas yhteen lokakuun lopussa suunnittelemaan koulutuksia, toimintaamme ja miettimään, miten me voisimme parhaiten tukea opettajia kansainvälisyyden toteuttamisessa koulussa. Vaihdamme ajatuksia ja kokemuksiamme.

Jos muuten olet jo rekisteröitynyt eTwinningiin, käy kurkkaamassa uudistuneita sivuja! Ensimmäinen, kaikille avoin taso on ennallaan, mutta kirjautumista seuraava taso on pessyt kasvonsa! Ei enää Desktoppia, tervetuloa eTwinningLive! Näyttää hyvältä!