22.1.2018

Uudet ryhmät eTwinning-opettajille Facebookissa

Me eTwinning-lähettiläät kokoonnuimme suunnittelemaan toimintaamme Helsingissä menneenä viikonloppuna. Mukana oli myös neljä uutta lähettilästä, mikä tuntui meistä konkareista todella mukavalta. Hienoa saada uusia ihmisiä mukaan kouluttajarinkiin.

Siinä palaveeratessamme syntyi idea perustaa eTwinningiin rekisteröityneille opettajille omat ryhmät Facebookiin, mikä on monien opettajien luontainen paikka etsiä ideoita työhönsä. Olimme todenneet, että vaikka Suomessa on miltei 6000 eTwinningiin rekisteröitynyttä opettajaa, ei meillä oikein ole mitään keinoa olla yhteydessä toisiimme ja vaihtaa ajatuksia. Siitä se sitten lähti...

Ryhmä suomalaisille eTwinning-opettajille

Ensin perustettiin ryhmä nimeltä Suomalaiset eTwinning-opettajat. Ryhmä on suljettu, mutta meitä ylläpitäjiä on monta, joten jonotusajan ryhmään pääsemiseksi ei pitäisi muodostua pitkäksi.

"Tämä ryhmä on luotu suomalaisten eTwinning-opettajien käyttöön! Täällä saa esittää kysymyksiä, olla innoissaan kivasta projektista, etsiä tukea itselleen tai olla muuten vaan mukana seuraamassa, mitä eTwinningin piirissä tapahtuu Suomessa."
Ajattelimme ryhmää luodessamme, että sinne hakeutuu sellaisia opettajia, jotka ovat jo rekisteröityneet eTwinningiin. Saman tien huomasimme, että ryhmään pyrki myös vielä eTwinningin ulkopuolella olevia, mutta mitä ilmeisemmin eTwinnigistä kiinnostuneita opettajia ja ehkä myös muiden alaa sivuavien ammattiryhmien jäseniä. Me ryhmän ylläpitäjät vaihdoimme asiasta vähän ajatuksia ja totesimme, että mukaan vaan! Eiköhän tuollainen ryhmä voi toimia hyvänä kannustimena rekisteröityä eTwinning-opettajaksi ja polkaista ensimmäinen projekti käyntiin!

Nyt reilu vuorokausi perustamisensa jälkeen ryhmän jäsenmäärä on 356. Todella positiivinen yllätys siihen nähden, että ainakin minä luulin ryhmän jäseniä löytyvän vain meidän lähettiläiden omista verkostoista. Uutta ryhmää mainostettiin sekä Alakoulun aarreaitta - että Kansainvälisyys ja globaalikasvatus kouluissa -ryhmissä Facebookissa, joten sieltä ne uuden ryhmän jäsenet varmaankin löytyivät.


Ryhmä ruotsinkielisille, suomalaisille eTwinning-opettajille

Koska Suomi on kaksikielinen valtio (tai puhutaanhan täällä vaikka mitä kieliä, saamen kieli etunenässä), perustivat ruotsinkieliset eTwinning-lähettiläät saman tien myös ryhmän eTwinning i Svenskfinland.  Käykääpä pyrkimässä, jos ruotsin kieli on läsnä teidän elämässänne.

"Hej! Välkommen med i gruppen om du är nyfiken på eTwinning eller redan aktiv i eTwinning. Här kan du bland annat fråga ambassadörerna om allt möjligt som berör eTwinning, diskutera idéer och få information om kommande event."


Toivottavasti uudet Facebook-ryhmät toimivat ikäänkuin opettajahuoneina meille etwinnaajille. Vaihdetaan ajatuksia, pyydetään neuvoa ja iloitaan omista ja muiden onnistuneista projekteista! Kertokaa myös toiveistanne ryhmien suhteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti