10.6.2019

Actionbound - oppilastehtäviä lähiympäristössä


Latvian Valmierassa järjestettiin 6.-8.kesäkuuta 2019 eTwinning -seminaari "Outdoor learning methods". Seminaariin osallistui opettajia yhdeksestä eri maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Belgiasta, Itävallasta, Unkarista, Tsekistä, Slovakiasta ja Bulgarista.

Yksi mielenkiintoisimmista seminaaritehtävistä oli appi nimeltään Actionbound.
Sen avulla oppilaille voi tehdä kilpailun, jolloin oppilaat joutuvat kiertämään lähiympärissä. Harjoittelimme appsin käyttöä seminaarin järjestäjien tekemällä kilpailulla. Kilpailussa oli kaikkiaan seitsemän osiota:
Appsin kartta
History: kilpailijoiden tuli mennä appsin kartassa olevaan historialliseen paikkaan ja ottaa kuva. Sen lisäksi tutkia paikalla olevaa monumenttia ja vastata appsin kysymyksiin.
Specially for you: kilpailijoiden tuli mennä kahvila "Terbata":aan ja pyytää tarjoilijalta erikoistehtävä.
Erikoistehtävässä kilpailijoiden tuli noutaa 10 asiaa luonnosta ja keksiä peli. Peliä tuli pelata kahden paikallisen henkilön kanssa. Todisteeksi tehtävän suorittamisesta tuli ottaa kuva, joka tuli ladata appsiin.
Art: Kilpailijoiden tuli löytää kuvassa oleva graffiti ja ottaa kuva, jossa kaikki kilpailijat olivat mukana. Tehtävän teki hankalaksi se, että appsissa ei ollut karttamerkintöjä ja kilpailijoiden täytyi tarkkailla ympäristöä ja huomata graffiti.



Math: seinälaattavihje
Math: kyseessä oli laskutoimitus, joka tuli oivaltaa vinkkien mukaan: "Aspazija+Ibsen- Lapins".
Kyseisten henkilöiden nimet ja numerot oli maalattu keskuspuiston penkkeihin ja laskutoimitus oli suoritettava numeroiden mukaisesti. Tämä oli vaativa tehtävä, sillä mitään lisävinkkejä ei annattu, ei esim. karttamerkintää. Kysymykseen vastattuaan saimme vielä lisätehtävän: kuvan seinälaatasta ja kysymyksen: "How many hours a week is this place open for visitors?". Huomasimme, että seinälaatta täytyy olla vieressä olevan kirkon seinässä ja sieltä löysimme kirkon aikataululaatan, josta pystyimme laskemaan oikean tuntimäärän.



Culture: vihjekuva

Nature: tehvävässä tuli ottaa luontokuva ja miettiä luovia eTwinning -projekteja ja kirjoittaa ne appsiin
Culture: kuva talonseinästä ja kysymys: How many books can you leave at this place?". Appsissa olevan kartan avulla pystyi löytämään talon ja talon vieressä olevasta infotaulusta sai vastauksen kysymykseen.
Challange: kilpailijoiden tuli ottaa kuva kolmesta puistonpenkillä istuvista paikallisesta ihmisestä, joilla oli silmälasit. Kuva tuli ladata appsiin.




Seminaarin aikana paikallinen TV-toimittajaryhmä vieraili haastattelemassa seminaariin osallistuvia opettajia. Juttu näytetiiin uutisissa Latvian kansallisessa TV: ssa. Seminaaritunnelmiin voi päästä tästä klikkaamaalla tästä: uutiset Latvian kansallisessa TV:ssä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti