30.5.2019

UEF:n opettajankoulutus eTwinningin TTI-verkostossa

Suomen tiimi TTI-workshopissa 
Brysselissä
Itä-Suomen yliopisto  UEF on talvesta 2018–2019 ollut mukana eTwinningin TTI-verkostossa (Teacher Training Institutions Initiative). eTwinningin TTI-ulottuvuus on pilotoitu vuodesta 2014. Tänä vuonna TTI aukesi kaikille eTwinningissä mukana oleville maille. Tässä ensimmäisessä aallossa UEF:kin lähti mukaan. Olemme aluksi käynnistelleet eTwinning-verkostoitumista ja kehitelleet eri työmuotoja. eTwinning-verkostoitumisemme otti aimoharppauksen eteenpäin, kun osallistuimme  kolmipäiväiseen eTwinning-verkoston TTI-workshoppiin (Teacher Training Initiative) Brysselissä 27.– 29.5. Meitä oli nelihenkinen tiimi: UEF:n opettajankoulutuksesta professori Ritva Kantelinen ja projektitutkija Zinab Elgundi,  eNorssi-verkostosta projektivastaava Sampo Forsström sekä eTwinning-lähettiläs Tuire Kokko Kummun koulusta Outokummusta. Workshoppiin osallistui noin 140 opettajankoulutuksen edustajaa 38 maasta.

UEF:n opettajankoulutus
 mukana eTwinning TTI:ssä 
Eri maiden edustajat, niin myös Suomen, esittelivät tähänastisia mallejaan ja toimintatapojaan  sisällyttää eTwinning opettajankoulutukseensa. Tapaamisessa etsittiin mahdollisuuksia uusille kansainvälisille opettajankouluttajaverkostoille eri sisältöalueiden kehittämiseen. UEF:n näkökulmasta verkostoituminen käynnistyi lupaavasti kahdessa eri teemassa. Saimme kokoon neljästä maasta opettajankoulutuksen edustajia, joiden kanssa lähdemme etsimään keinoja tukea Eurooppalaisen kielisalkun käyttöä kieltenopiskelun alkuvaiheessa.

Yliopiston harjoittelukoulujen näkökulmasta workshop herätti paljon kiinnostusta Suomen ainutlaatuista järjestelmää kohtaan. Lukuvuoden 2019–2020 tavoitteena on käynnistää useita yhteistyöprojekteja Joensuussa ja tapahtumassa luotujen kontaktien ansiosta on tämän toteuttaminen paljon helpompaa. Alustavia suunnitelmia on jo tehty muun muassa kielten opetukseen ja oppimisympäristöihin liittyen.

Kolme päivää olivat täynnä antoisia ja avartavia kohtaamisia. Workshopin aikana tuli näkyväksi suuri määrä moninaisia kansainvälisen opettajankoulutuksen yhteistyömahdollisuuksia siitäkin huolimatta, että eri maiden opettajankoulutusten  rakenteissa, sisällöissä ja menetelmissä on runsaasti eroja. Tähänastisten kokemuksiemme ja workshopin perusteella eTwinning näyttää olevan hyvä työkalu kansainväliseen verkostoitumiseen ja aitoon yhteistyöhön opettajankoulutuksessa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti