3.5.2020

Mistä löydän kumppanin eTwinning-projektiin?

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä toiminnasta, mutta et tiedä, mistä löytäisit yhteistyökumppanin? Ei hätää, sillä jos olet rekisteröitynyt eTwinningiin, vaihtoehtoja löytää sopiva yhteistyökumppani on useita. Kun kirjaudut eTwinning Liveen, avautuu sinulle seuraavanlainen valikko.

eTwinning Live


Kumppanifoorumi

Kumppanifoorumi
Kumppanifoorumi on helppo tapa löytää kumppaneita, jotka etsivät partnereita omiin ideoihinsa tai jo melko valmiisiin projekteihin. Voit valita, etsitkö kumppania eTwinning-projektiin vai Erasmus+-projektiin. Usein Erasmus+-hankkeet sisältävät eTwinning-projektin, koska silloin teillä on mahdollisuus hyödyntää Twinspace -verkko-oppimisympäristöä hankkeessa. Lisäksi voit valita, minkäikäinen opiskelijaryhmä on kiikarissa.

Kumppanifoorumilla voit etsiä kumppaneita eTwinnaajien lähettämistä viesteistä tai kirjoittaa itse viestin foorumille. Jos kirjoitat itse viestin, mieti otsikko siten, että se kuvaa tarkasti etsimääsi kohderyhmää. Viestejä foorumilla on tuhansia, joten erottuminen on tärkeää. 

Esimerkki: Etsit kumppania ammatillisesta oppilaitoksesta, haluat, että se sijaitsee mertentakaisilla saarilla ja teemaksi olet suunnitellut kulttuuria.

Otsikkoehdotus: Finnish VET school is looking for the partner from overseas islands - project about cultural heritage

Saat ehkä vähemmän vastauksia, mutta ne ovat oikeilta henkilöiltä. Muista kirjoittaa viesti kielellä, jota potentiaalinen kumppanisi ymmärtää.

Ryhmät

Ryhmät ovat virtuaalisia paikkoja, joissa eTwinnaajat tapaavat ja keskustelevat tietyistä aiheista tai muista kiinnostuksen kohteista. Ryhmiä on kahdenlaisia. "Kaikille eTwinnaajille" avoimiin ryhmiin voi liittyä kaikki aiheesta kiinnostuneet. Esimerkiksi Virgilio-ryhmä on tarkoitettu aloittavalle eTwinnaajalle.

Osa ryhmistä on tarkoitettu tietylle kohderyhmälle, johon ryhmän ylläpitäjä kutsuu ryhmän jäseneksi. Esimerkiksi "eTwinning school" -ryhmään kutsutaan jäseneksi opettajat, joiden koulu on hakenut ja saanut eTwinning school -nimikkeen. 

Ammatillisille opettajille suunnattu ryhmä

Ammatillisen koulutuksen ryhmässä "Global Community of Practice - vocational education VET" esitellään mm projekti-ideoita, jotka sopivat ammatillisille opiskelijoille. Foorumilla voi etsiä partneria tuleviin projekteihin. Koska ryhmä on melko pieni, on siellä helppo tutustua uusiin kumppaneihin ja työskennellä heidän kanssaan. Toisaalta sieltä ei ehkä löydy oman alan yhteistyökumppania, koska ryhmä ei ole suuri.







Tapahtumat


Tapahtumat voidaan karkeasti jakaa kahteen tyyppiin sen mukaan järjestetäänkö ne verkossa eli online vai kasvotusten eli onsite. eTwinning Livessä voit etsiä kumppaneita esimerkiksi tapahtumista. Tapahtumia voi järjestää kaikki rekisteröityneet eTwinnaajat. Esimerkiksi helmikuussa 2020 järjestettiin tapahtuma, jossa pohdittiin, miten integroida kielten opetusta ammatilliseen opetukseen.

Tapahtumat-osiosta löytyy mielenkiintoisia muiden eTwinnaajien
järjestämiä tapahtumia


Webinaari on lyhyt oppimistapahtuma. Keväällä 2020 järjestetään webinaareja mm. seuraavista aiheista

  • Ekokoulut
  • Arviointi uudessa opetussuunnitelmassa
  • Kestävän kehityksen kevätseminaari.

Oppimistapahtumat ovat noin 10 päivän koulutuksia tietystä teemasta. Oppimistapahtumista voit löytää omalle projektillesi partnerin. Kun olet työskennellyt hänen kanssaan, olet oppinut hänen tapansa toimia ja yhteistyö on myöhemmin helppoa.

Online tapahtumien lisäksi voit osallistua tapahtumiin kasvotusten (onsite). eTwinning seminaareja järjestetään vuosittain useita ja niihin voi hakea kansallisen eTwinning-toimiston kautta. Lue lisää seminaareista aiemmista blogipostauksista.

Tilaa eTwinning uutiskirje ja pysyt ajan tasalla seminaareista ja muista ajankohtaisista asioista. Rekisteröidy ja kirjaudu rohkeasti eTwinning Liveen ja lähde etsimään itsellesi ja erityisesti opiskelijoillesi sopivia kumppaneita.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti