21.3.2013

eTwinning Plus ja kevät

Olen todella innoissani, tällä kertaa ihan eTwinning-opettajan roolissa. Sain päähäni puolitoista viikkoa sitten käynnistää vielä tänä keväänä yhden eTwinning-projektin, aiheena keväiset kukat, Garden full of spring flowers. Helppoa, hauskaa ja hyvää mieltä koulun kevääseen tuovaa!

Projektissa kussakin osallistujamaassa oppilaat tekevät 20x20 cm -kokoisia kukkia, siis ihan vain sen yläosan, ei lehtiä eikä vartta. Kukat lähetetään sitten kuhunkin muuhun osallistujamaahan, yksi jokaiseen jokaisesta maasta. Vastaanottavilla kouluilla odottaa jollakin sopivalla ilmoitustaululla tyhjiä kukanvarsia, joihin eri puolilta eTwinning-maailmaa saapuneet kukat tällätään kiinni. Tällä hetkellä projektissa on 33 osallistujamaata, neljäänkymmeneen päästään, jos ihan jokaisesta maasta löytyy joku! Ihan hyvän kokoinen kukkatarha siis! Viereen laitetaan kartta ja lippuja. Oppilaat juttelevat aktiivisesti Euroopan eri maista ja niiden sijainnista kukkien lisääntyessä. Tämä on nähty jo aiemmin vastaavien projektien aikana.

Tämä on muuten siitä harvinainen eTwinning-projekti, että tästä koituu hieman kulujakin, postimerkkien muodossa nimittäin.


No, se suuri innostus ei ole peräisin ehkä niinkään tästä sangen yksinkertaisesta projektista, vaan siitä, että olen onnistunut löytämään projektikumppanin paitsi jo miltei kaikista vanhoista eTwinning-maista, myös uusista eTwinning Plus -maista Armeniasta, Georgiasta, Moldovasta ja Ukrainasta. Kun käy kurkkaamassa näiden maiden sivuja, näkyy, että niissä on käynnissä tasan yksi projekti! Ja se on tämä keväinen kukkaprojekti! On hienoa olla mukana tekemässä historiaa ja liittämässä näitä Euroopan Unionin naapurialueita mukaan! Olen käyttänyt Desktopin kumppaninhakutyökalun kaikkia mahdollisia ominaisuuksia hyväkseni hienoin tuloksin. Opettajat näissä uusissa hankkeeseen liittyneissä maissa tuntuvat hyvin innokkailta. Oma verkosto laajenee jälleen.

Pidin alkuviikosta viimeisen tälle lukuvuodelle sovituista Kuuma-kuntien eTwinning-koulutuksista, liittyen KuumaTVT-hankkeeseen. On ollut hienoa kiertää näitä pääkaupunkiseudun lähikuntia ja nähdä innostus kouluttavien opettajien kasvoilla ja puheissa. Ensi lukuvuonna toteutetaan varmaankin ainakin verkkokoulutus ja 1-2 muuta koulutusta Kuuma-alueella.

Kouluttaminen on aina mukavaa, mutta nyt on hyvä keskittyä taas toteuttamaan mukava projekti omalla koululla. Aurinko paistaa ulkona! Kevät on täällä, joten kevätkukkien piirtäminen on hyvä aihe seuraavalle kuvistunnille!

Kevät on hyvää aikaa alkaa pikku hiljaa miettiä myös tulevan lukuvuoden asioita. Kun nyt löytää itselleen hyviä kumppaneita tuleviin projekteihin, on suunnitteluaikaa ruhtinaallisesti, jos vaikka projekti käynnistyy syyskuussa. Joskus voi projektin polkaista käyntiin hetken mielijohteesta, kuten minä näiden keväthorsmien kanssa. Joskus on taas perusteltua ja rauhoittavaa käyttää valmisteluun kunnon rupeama.

Toivotan iloista kevättä kaikille! Hyviä projektien päätöksiä, uusien käynnistyksiä tai vain asian pohtimista!

Tuli muuten mieleen, että olen kerännyt Scoop.it! -palveluun linkkejä suomalaisiin eTwinning-uutisiin! Käykää katsomassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti