22.3.2016

eTwinning –projekti välituntitoiminnassa


eTwinning – projekteja voi toteuttaa hyvin erilaisilla luovilla tavoilla. Tärkeää on yhteinen suunnittelu eurooppalaisten opettajien kanssa. Saksankielinen eTwinning  -projektini ”Kunst in Kontrastfarben” (taide vastaväreissä) keskittyy taiteeseen.                                          
 
Projektissa työskentelee oppilaita Sloveniasta,
Turkista, Ranskasta, Ukrainasta, Kroatiasta ja Suomesta. Taideteokset voivat olla piirustuksia, maalauksia, valokuvia, tekstiilikäsitöitä, sarjakuvia… Projektissa integroidaan siis useita yläkoulun oppiaineita; kuvataidetta, tekstiilikäsityötä sekä tietenkin saksaa. Kuvataide- ja tekstiilikäsityötunneilla oppilaiden tekemiä töitä valokuvataan, ja saksan tunneilla kuviin lisätään saksankielistä tekstiä, jolla työ esitetään projektikumppaneille. Kaksi kertaa vuodessa lähetämme postitse osan tekemistä taideteoksista, josta voimme järjestää koulullamme eurooppalaisen taidenäyttelyn. 

Uutena lisänä projektin myötä on tullut välituntitoiminta. Oppilaiden aktiivisuudesta johtuen osa projektioppilaista on tehnyt rannekoruja pitkien välituntien aikana. Välitunnin alussa oppilaat ovat hakeneet luokasta peltirasian, jossa on rannekoruun tarvittavat välineet ja materiaalit. Rannekorupiiriin on osallistunut projektioppilaiden lisäksi koulumme muita oppilaita. Nämä rannekorut olemme lähettäneet postitse yhteistyökouluille. Välituntitoimintaa ollaan viime aikoina haluttu edistää kouluissa. Usein kyse on välituntiliikunnasta. Luovilla eTwinning –projekteilla voidaan lisätä oppilaiden aktiivisuutta sekä yhteisöllisyyttä.

Antti Piiroinen
eTwinning -lähettiläs
Mankkaan koulu, Espoo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti