24.8.2017"Bunte Tauben durch Europa"

Värikkäitä kyyhkysiä Euroopan poikki


eTwinning -projektit voivat kestää koko lukuvuoden, mutta ne voivat olla myös kertaluonteisia tempauksia. Projekti “Bunte Tauben durch Europa” oli saksankielinen ja siinä oli mukana kouluja Kreikasta, Slovakiasta, Puolasta ja Saksasta.Oppilaat askartelivat värikkäitä kyyhkysiä paperista. Paperikyyhkysten toiselle puolelle oppilaat kirjoittivat lyhyen esittelytekstin itsestään saksaksi.Kyyhkyset kerättiin ja lähetettiin projektikouluille.

Projektikouluilta saimme vastauksia muutamien viikon jälkeen. Avasimme saapuneet kirjekuoret innolla. Käsittelimme kyyhkysiä oppitunnilla. Jokainen oppilas sai yhden kyyhkysen ja hänen tuli esitellä muille oppilaille henkilö, joka oli kyyhkysen tehnyt. Tehtävä oli haasteellinen, sillä teksti oli kirjoitettu saksaksi minä -muodossa ja nyt oppilaan tuli muuttaa teksti hän - muotoon.


Minä -muoto:
Ich heisse Pauline. Ich wohne in Polen. Meine Hobbys sind Tanzen und Lesen.

Hän -muoto:
Sie heisst Pauline. Sie wohnt in Polen. Ihre Hobbys sind Tanzen und Lesen.

Projekti integroitui täysin seiskaluokan A-saksan opetukseen, sillä itsensä esitteleminen ja itsestä kertominen (minä -muoto) ovat ensimmäisiä asioita, joita käsittelemme lukuvuoden alussa. Sen jälkeen oppilaiden tulisi osata kertoa muista henkilöistä (hän -muoto). Tämä onnistui hyvin suullisena harjoituksena luokassa.

Antti Piiroinen
Mankkaan koulu, Espoo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti