11.6.2018

eTwinning-projektista Erasmus+ projektiksi

Sodankylän Sompion koululla on yhteistyökumppanikouluja Espanjassa, Belgiassa ja Turkissa. Yhteinen ajatuksemme on yhdessä kehittää opetuksen menetelmiä projektien kautta. Koodaamisen ja robotiikan ollessa jokaiselle kumppanikoululle uusi aluevaltaus sekä innostumisen ja kehittämisen kohde, yhteinen aihe projektille löytyi helposti. Aiemmin työskentelimme yhdessä projektissa Europe on a String, jossa eTwinningin Twinspaceen kokosimme ja kokeilimme nukketeatterityöskentelyn etuja oppilaiden opettamisessa ja oppimisessa. Sen projektin paras anti oli kielenopetukseen, jossa käsinuket antavat ujoimmallekin mahdollisuuden käyttää vierasta kieltä ja rohkaisevat puhumaan.

Erasmus+ projektin Together we learn to use coding at school kehittely alkoi eTwinning-projektin avulla. Tai voimme myöntää, että olimme niin innokkaita aloittamaan yhteistyön koodaamisen parissa ettemme halunneet odottaa Erasmus+ hakua, vaan päästä heti töihin. Se juuri on eTwinning-projekteissa todellinen etu, että pääsee nopealla tahdilla työn touhuun. eTwinning-projektissa How to become a coding engineer- Twinspacessa vaihdoimme ajatuksia ja kokeilimme erilaisia tehtäviä, kukin omalla koulullaan. Näin pääsimme jyvälle mistä oikein on kyse. Huomasimme, että toisissa kouluissa tarvittiin enemmän keskittymistä esimerkiksi nettiturvallisuuteen ja toisissa taas otettiin aivan ensimmäisiä askeleita koodaamisen ja robotiikan ihmeellisessä maailmassa, kun taas jollain koululla oli jo kokemusta enemmän. Pystymme näin hyödyntämään jokaisen partnerin vahvuuksia projektissa.

Projektimme Twinspace:n etusivu 11.6.2018


eTwinning-projekti toimi kuin esitutkimuksena Erasmus + projektia varten ja selkeytti sen tavoitteita ja toimintatapoja. eTwinning-projektin avulla tutustuimme kumppaneihimme vieläkin paremmin ja ymmärsimme paremmin mitä kukakin haluaa saavuttaa yhteisellä Erasmus+projektilla. Totesimme myös miten toimiva ja turvallinen ympäristö eTwinning ja Twinspace on työskentelyyn, joten se toimii myös Erasmus+ projektimme työskentelyalustana, varsinkin nyt uusien tietoturvasääntöjen tullessa voimaan. Alusta mahdollistaa myös oppilaiden osallistumisen aktiivisemmin projektiin, joka on erityisesti meille suomalaisille kouluille jo opetussuunnitelmankin näkökulmasta tärkeää.


Projektissa opettelemme yhdessä robotiikkaa
ja mietimme miten niitä opetetaan oppilaillemme.


Opetussuunnitelmauudistus toi meille suomalaisille kouluille uusia haasteita vastata sen asettamiin tavoitteisiin. Teknologian nopea kehitys ja sen(kin) myötä yhteiskunnan jatkuva kehitys virittää intoa ja asettaa haasteita opetukselle, opetusmenetelmille ja opettajan taidoille. Meidän koulumme onni on, että yhteistyökumppanimme painivat samojen haasteiden kanssa ja voimme opetella uusia taitoja yhdessä, samalla oppia katsomaan asioita erilaisista näkökulmista. Projektien avulla on ilo tarjota oppilaillemme samat mahdollisuudet kansainvälisyyteen, uuteen teknologiaan ja vieraan kielen harjoittamiseen autenttisissa tilanteissa pohjoisesta sijainnistamme huolimatta. Erasmus+ projektit toimivat ovena Eurooppaan ja eTwinning-projektit ovat kuin alati auki olevat ikkunat.

Learning event Espanjassa huhtikuu 2018. Taustalla Toledo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti