Lokakuun alussa järjestettiin Hämeenlinnassa ITK-konferenssi, joka on Suomen suurin digitaalisen koulutuksen tapahtuma. Minulla oli ilo osallistua tapahtumaan, koska meidän koulun eTwinning-projekti "A wonderful journey" palkittiin yhtenä vuoden parhaista projekteista Suomessa.
ITK-konferenssin paikkana Aulanko |
ITK-konferenssissa on todella paljon asiantuntijaluentoja ja oli todella vaikea valita laajasta ohjelmasta itselle kaikkein sopivimmat esitykset. Avajaisissa valtiosihteeri Puumala kertoi 6 tärkeää teesiä, joista tarttui käteeni perustaidot. Minulle ammatillisena opettaja yksi tärkeä aihe on työelämän perustaidot, joita tarvitaan niin nyt kuin tulevaisuudessa ja niitä tarvitaan kaikilla aloilla. Näitä taitoja opiskelemme niin omassa koulussa kuin erilaisissa kansainvälisissä projekteissa. Puumalan esityksen lisäksi uudet lukutaidot tulivat esille myös monessa muussa esityksessä.
Päivän toiseksi nostoksi valitsin keskustelun, jonka aiheena oli digitaalinen sivistys - kolme eri näkökulmaa. Esityksestä nousi esiin lukutaidon merkitys ja ongelmanratkaisu. Joalin Loukamaa antoi vinkkejä meille opettajille siitä, että meidän pitäisi olla siellä missä oppijat ovat. Hän kertoi omasta kokemuksestaan, miten opettaja oli tehnyt heihin vaikutuksen olemalla mukana ajassa. Esityksessä painotettiin mm. algoritmien merkitystä ja oikeissa kanavissa toimimista. Ajattelin testata Joalinin esimerkkiä opiskelijoillani ja katsoa mihin se johtaa - toivottavasti hyviin oppimiskokemuksiin ainakin.
Mitä tarkoittaa digitaalinen sivistys? - paneelikeskustelu |
luovuuteen.
Lisätietoa aiheesta saa mm. uudetlukutaidot.fi ja työelämän perustaidoista alla olevasta kuvan listasta.
Jos olet kiinnostunut ITK-konferenssista tulevaisuudessa, seuraava konferenssi järjestetään Hämeenlinnassa 19.-21.4.2022.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti