13.10.2024

5 vinkkiä eTwinningissä alkuun pääsemiseksi


eTwinning on helppoa ja hauskaa kansainvälisyyttä varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja toisella asteella. Etsi kumppani, perusta projekti ja vie oppijat verkossa yhteisen tekemisen äärelle!

Tässä sinulle viisi vinkkiä, miten pääset alkuun eTwinningissä:
 

1. Rekisteröidy ja tutustu alustaan

Ensimmäinen askeleesi on rekisteröityminen ESEP European School Education Platfrom -alustalle ja eTwinningiin. Löydät rekisteröitymisohjeet Opetushallituksen eTwinning-sivuilta: Näin rekisteröidyt European School Education Platform -alustalle ja eTwinningiin.

Rekisteröitymisen jälkeen voit tutustua alustan eri osioihin, kuten kumppaninhakuun, projekteihin ja ryhmiin.

2. Luo profiili

Kerro profiilissasi itsestäsi, koulustasi ja kiinnostuksen kohteistasi. Hyvin täytetty profiili auttaa sinua löytämään sopivia yhteistyökumppaneita.

3. Etsi projekteja ja yhteistyökumppaneita

Voit etsiä suunnitteilla olevia tai jo perustettuja projekteja, joihin voit liittyä. Voit myös luoda oman projektin toisen maan opettajan kanssa. 

Käytä hakutoimintoa löytääksesi opettajia, jotka jakavat kanssasi samoja kiinnostuksen kohteita ja tavoitteita. 

Foorumeissa pääset etsimään oppilaillesi sopivia projekteja tai kumppaneita oman projektiisi. 

Hieno mahdollisuus löytää kumppani on Suomen ja Ukrainan tukipalvelutiimien järjestämä eTwinning-tapahtuma eTwinning-projektien ideointia ukrainalaisten opettajien kanssa 13.11.2024. Tapahtumassa on lyhyt johdanto, jonka jälkeen osallistujat ideoivat projekteja pienemmissä ryhmissä oman kiinnostuksensa mukaan.

4. Osallistu webinaareihin ja työpajoihin

eTwinning tarjoaa runsaasti maksuttomia koulutusmahdollisuuksia, kuten webinaareja ja työpajoja. Näiden avulla pääset helposti alkuun ja saat ideoita projekteihin ja opetukseesi. Tulossa olevia koulutuksia löydät Opetushallituksen tapahtumakalenterista hakusanalla eTwinning.  

Sopisiko joku näistä webinaareista sinun kalenteriisi?
Tervetuloa eTwinningiin! Näin pääset alkuun 29.10.2024
eTwinning-kieltenopetuksessa 31.10.2024
Pieniä ensiaskeleita kansainvälisyyteen 20.11.2024 

 

 

5. Aloita projekti

Kun olet löytänyt sopivan yhteistyökumppanin, voitte aloittaa projektin. Suunnitelkaa yhdessä projektin tavoitteet, aikataulu ja tehtävät. Hyvä suunnittelu on avain onnistuneeseen projektiin.  

Oppilaiden osallisuus suunnittelussa on tärkeää. Saat toimivia ideoita ja vinkkejä eri-ikäisten oppilaiden osallistamiseksi eTwinning-projekteissa webinaarista: Oppilaiden aktiivinen toiminta eTwinningissä 21.11.2024.

Projektin yhteinen työskentelytila on nimeltään TwinSpace. Pääset TwinSpacessa hyvin alkuun osallistumalla webinaariin TwinSpace ja muita verkkotyökaluja eTwinning-projekteille 19.11.2024


 

Aloita matkasi eTwinningissä nyt! Voit tilata eTwinning-työpajan tai webinaarin myös omalle koulullesi. Me eTwinning-lähettiläät olemme tukenasi ja apunasi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti