25.9.2021

Haluatko tarjota opiskelijoille helpon ja hauskan tavan oppia uutta tai kerrata jo opittuja asioita?

Vastaukseni on Educandy Educandy on helppo ja nopea tapa luoda erilaisia pelejä, joita voi pelata rekisteröitymättä esimerkiksi puhelimella tai tabletilla. Pelit voi jakaa kolmeen osaan: sanat, sanaparit ja monivalinta. Yhteensä pelimuotoja on kahdeksan.

 

Educandyn pelimuodot
Erilaiset pelivaihtoehdot Educandyssä


Pelin luominen ja pelaaminen - sanat


Pelin luominen

Lisää pelin nimi ja tarkempi selostus pelistä - esimerkiksi peliohjeet. Lisää haluamasi sanat. Esimerkkitapauksessa olen valinnut sanoiksi Euroopan maita. Sanoja on yli 20, mutta pelimuodosta riippuen sovellus valitsee niistä satunnaisesti esimerkiksi 10 sanaa. Kun työ on valmis, voi jakaa opiskelijoille linkin tai tehdä niistä esimerkiksi QR-koodeja, jolloin liittyminen peliin on helppoa puhelimella. Sanapeleissä voi valita kolme eri pelimuotoa, joita ovat sananhaku, tavaus ja anagrammi.


 

Sanapelin pelimuodot



Sanojen etsiminen sanahaussa


Sanahaussa sovellus valitsee esimerkiksi 10 sanaa, jotka on piilotettu kirjainviidakkoon. Kun löydät sanan, muuttuu se harmaaksi sanalistassa ja vihräksi kirjainviidakossa. Tätä peliä voi pelata aikaa vastaan.






Anagrammissa kirjaimet ovat
aluksi väärässä järjestyksessä

Anagrammissa sanan kirjaimet on sekoitettu ja sinun tulee valita kirjaimet oikeaan järjestykseen. Oikeista kirjaimista saa pisteitä ja jos vastaa väärin menettää pisteitä. Pelata voi myös aikaa vastaan.



Tavaus-pelissä on käytössä kirjaimet. kun painat kirjainta, jonka oletat olevan sanassa kirjaimet tulevat näkyviin sanassa. Jos kirjainta ei ole sanassa, menetät palasen suklaalevystä. Jos et saa ratkaistua peliä suklaalevy loppuu ja häviät pelin. Kun saat ratkaistua sanan, siirtyy peli seuraavaan sanaan.




Sanapelejä voit käyttää esimerkiksi, kun tarkistetaan opiskelijoiden osaaminen. Omassa "A Wonderful Journey" eTwinning-projektissa käytimme sanapelejä, kun opiskelijat muistelivat, mihin kohteisiin eri ryhmien interrailmatka päättyi. Tässä esimerkissä oli tarkoitus opetella Euroopan maita, joka oli osa Eurooppa-päivän eTwinning Challenge kisaa.


Pelin luominen ja pelaaminen - sanaparit

Sanapareilla voit pelata erilaisia pelejä. Pelimuodoiksi voi valita monivalintatehtävän, risti-nollan, ristikon ja muistipelin. Sanaparit laaditaan siten, että pelin nimen ja ohjeen jälkeen lisätään sana ja sen pari. Jos sinulla on paljon sanapareja, valitsee sovellus satunnaisesti sanaparit. Sanapareja pääset testaamaan Tervehdykset -pelissä. 

Olen käyttänyt sanaparipelejä esimerkiksi, kun olemme opetelleet perustervehdykset kumppanimaiden kielillä eTwinning-projektissa tai kun tarkistamme osaamista projektissa opiskelluissa asioissa.

Sanaparin pelimuodot

Sanaparipelin luominen


Risti-nollaa pelataan joko konetta tai kaveria vastaan

Risti-nollassa voi valita pelaatko tietokonetta vai kaveria vastaan. Ristinollassa pelaajat valitsevat vuoronperään oman vaihtoehdon raahaamalla sanapari toisen päälle. Voittaja on se, joka saa kolmen rivin ennen toista.


Värikäs muistipeli villitsee opiskelijat

Muistipelissä on kortit nurinpäin ja korttejä käännetään kaksi kerrallaan. Tässä pelissä pelataan itseä vastaan ja tarkoituksena on löytää sanaparit mahdollisimman nopeasti.


Ristikon tekeminen on helppoa Educandyssä

Ristisanatehtävässä sinulle annetaan vinkkejä, joiden perusteella ratkaiset ristikon. Tässä pelissä alareunan kirjaimet ovat erityisen kannustavia, kun valitset oikein. 

Sanaparin monivalintatehtävä

Monivalintatehtäviä voi luoda kahdessa eri pelissä. Jos valitset sanaparien monivalintatehtävän, valitsee sovellus väärät vastaukset muista sanapareista. 

Jos valitset erillisen monivalintatehtävän, voit luoda monipuolisempia tehtäviä. Monivalintatehtävän laadit otsikon ja lisätiedon jälkeen siten, että ensin laadit kysymyksen. Sen jälkeen lisäät oikean vastauksen ja väärät vastaukset. Sovellus valitsee pelatessa kysymysten järjestyksen ja vastausten paikat. 


Monivalintatehtävän laatiminen



Monivalintatehtävän pelimuoto


Testaa lopuksi omaa tietämystäsi eTwinningistä harjoituspelissä.



Toivon, että nämä esimerkit saivat sinut vakuuttuneeksi siitä, että pelaaminen voi olla hauskaa ja opettavaista. Ja mikä parasta Educandyn käyttäminen on nopeaa ja helppoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti