27.11.2023

eTwinning varhaiskasvatuksessa

eTwinning tarjoaa varhaiskasvatukseen hauskan ja helpon tavan tutustua muihin kieliin ja kulttuureihin. eTwinning-projektissa lapset pääset leikkimään ja oppimaan yhdessä muiden maiden lasten kanssa.


Nordic Water Adventures

Tässä blogipostauksessa esittelen varhaiskasvatuksen Nordic Water Adventures -projektia. Projektikumppanit ovat Tanskasta, Ruotsista, Norjasta ja Islannista. Yhteistyöhön osallistuvat lapset ovat 4-5-vuotiaita. 



Teemana vesi

Projektin teemana on vesi, tavoitteena on innostaa lapsia hauskasti ja leikkisästi tutustumaan vesi-teemaan. Lapset oppivat miksi vesi on tärkeää ympäristölle. 

Lapset pääsevät projektissa osallistumaan projektin suunnitteluun ja vaikuttamaan miten projekti etenee. Lasten osallisuus on tärkeää, sillä onhan kyseessä heidän oma projektinsa! Projektin alussa lapsilta kysyttiin, mitä kaikkea he haluavat oppia vedestä. 




Kieliä ja kirjoja 

Vesi-teeman lisäksi lapset oppivat keskeisiä ilmauksia projektin eri kielillä. Projektin maskotti Rejne-poro matkustaa päiväkodista ja maasta toiseen. Yhdessä Rejnen kanssa lapset tutustuvat veden eri olomuotoihin sekä tekevät tutkimuksia ja taidetta vedestä. Rejne pitää myös lukemisesta, ja yhdessä Rejnen kanssa lapset lukevat vesi-aiheisia kirjoja. 


Rejnen matkassa

Rejne-poro lähti matkaan Ruotsista. Rejne matkusti Tanskaan ja sieltä Rejnen matka jatkuu seuraavaksi Suomeen. Joulukuussa lapset valmistavat ja lähettävät lumi-aiheisia joulukortteja toisilleen. Rejne matkustaa kevään aikana vielä muihin projektin maihin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti