4.11.2023

Verkostoitumista ja uusia ideoita - VET seminaarin satoa Helsingistä

 

eTwinning seminaari Helsingissä


Ammatillisen koulutuksen eTwinning seminaari järjestettiin syyskuussa Helsingissä. Tapahtumaan osallistui 36 opettajaa 14 eri maasta. Teemana oli eTwinning vuositeema Innovaatio opetuksessa. Lämmin sää suosi meitä ja tunnelma oli heti alkumetreiltä innostava.

Seminaarin tarkoituksena on verkostoituminen ja uusien ideoiden kehittely. 

Putkiasentajien ongelma sai ratkaisun tältä ryhmältä

Vaikka kohderyhmänä oli ammatilliset opettajat, saattoi osalle olla vaikea löytää aluksi oman alan kumppania. Erilaisten tutustumisaktiviteettien jälkeen suurin osa opettajista ja kansainvälisten asioiden koordinaattoreista löysi itselleen sopivan yhteistyökumppanin. 



Uusia eTwinning-projekteja perustettiin seminaarissa ahkerasti. Projekteja tullaan lähitulevaisuudessa toteuttamaan mm. seuraavista aiheista

  • Putkiasentajien englannin kieli
  • Ruokahävikki
  • Kestävän kehityksen mukaiset joulumarkkinat

Verkostoitumisen ja projekti-ideoiden lisäksi seminaarin kolmas osa-alue oli tutustuminen erilaisiin projektityökaluihin. Keväällä Tallinnan lähettilässeminaarissa kerättiin listaa erilaisista työkaluista, joita opetuksessa voi käyttää. Klikkaamalla linkkiä yllä, pääset dokumenttiin, josta pääset suoraan jokaiseen työkaluun. 



Digitaalisia työkaluja kansainväliseen yhteistyöhön

Seminaari sai osallistujilta huippupalautteen ja osallistujat lähtivät kotimatkalle monta kokemusta rikkaampana.


Jos sinä haluat osallistua vastaavanlaisiin seminaareihin, tilaa itsellesi eTwinning uutiskirje. Siellä kerrotaan tulevista tapahtumista. Ensi keväänä on tarjolla seminaareja ainakin Dublinissa ja Haagissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti