2.1.2024

Miten kehittää organisaation kansainvälisyyttä eTwinningin avulla?

Twinspace-koulutus REDUlla - kouluttajana eTwinning-lähettiläs Katri Juusola

Meidän koulu Lapin koulutuskeskus REDU on ollut eTwinning-koulu vuodesta 2018 eli eTwinning-koulu-tunnustuksen alusta lähtien. eTwinning-koulun tunnustuksen tavoitteena on kehittää kansainvälisyyttä organisaatiossa eikä vain nauttia saadusta tunnustuksesta. Kun haimme koulullemme 2023 eTwinning-koulu-nimikettä kolmatta kertaa, mietimme, mitä olemme saaneet aikaan tähän mennessä ja miten voisimme kehittää toimintaamme tulevina vuosina. 

Yhtenä osa-alueena on henkilökunnan ammatillinen kehittäminen eTwinning-alustan uudistusten myötä. Henkilökuntamme määrä oli alustalla vähentynyt kymmenestä henkilöstä neljään. Päätimme, että järjestämme henkilökunnalla ja aluksi erityisesti kv-työryhmälle koulutuksia. Näin saamme lisää aktiivisia toimijoita. Vuoden 2023 lopussa meitä oli rekisteröityneenä alustalla jälleen kymmenen eli olemme päässeet vanhan alustan määrään.

Partner finding-toiminnon avulla löydät
uusia partnereita

Ensimmäisen koulutuksen teemana oli "partner finding" eli miten European school education platformia voidaan hyödyntää kumppanien etsimiseen ja löytämiseen. Vaikka vuosien saatossa meillä on ollut hyvä kv-partneriverkosto, kaipaa se päivittämistä erityisesti kv-toimintaa havoittaneen pandemian jälkeen. Lisäksi henkilökunnassa tapahtuu aina muutoksia ja usein käy niin, että verkostot lähtevät ainakin osittain poislähtevän henkilön mukana. Lisäksi erilaisten organisaationmuutosten vuoksi kv-työryhmä on kokenut muutoksia - tällä kertaa lähinnä niin, että työryhmän jäsenten määrä on kasvanut. Uudet toimijat ovat lähteneet keräämään omaa verkostoaan osittain meidän kokeneempien avustuksella, mutta yhtenä hyvänä paikkana on myös European school education platform.

Twinspacen foorumi keskustelupaikkana

Viime vuoden toinen koulutus oli tutustumista Twinspace-oppimisympäristöön. Järjestimme koulutuksen demo-ympäristössä, jossa sai harjoitella Twinspacen perustoimintoja, kuten sivun luontia, erilaisten dokumenttien lisäämistä sivuille, keskustelufoorumin käyttöä ja jäsenten kutsumista projektiin. Tähän koulutukseen otettiin kv-työryhmän lisäksi opettajia, koska tavoittenamme on, että opettajat työskentelevät tiimeissä eTwinning-projekteissa niin, että yhdessä projektissa olisi esimerkiksi ammatillinen opettaja yhdessä kielten opettajan tai muun Yhteisten tutkinnon osien opettajan kanssa. Tähän saakka olemme usein olleet yksi yhdessä kansainvälisten kumppanien kanssa. 


Työkaluvinkkejä kansainväliseen yhteistyöhön

Tässä koulutuksessa esittelimme myös erilaisia työkaluja, joita eTwinning-projekteissa voisi käyttää. Koulutus keräsi kiitosta esmerkeistä, vapaasta mahdollisuudesta kokeilla alustaa turvallisessa ympäristössä, henkilökohtaisesta ohjauksesta  ja mietimme, että ensi vuonna voisimme jatkaa koulutuksia ja jakaa osamistamme myös uusille eTwinning-toimijoille.

Jos mietit, miten teidän koulu voisi kehittää kansainvälistä toimintaa eTwinningin avulla, tiesithän, että voit tilata meidät eTwinning-lähettiläät koulullesi kouluttamaan juuri teidän henkilökuntaa. Lisätietoa koulutuksista ja niiden tilaamisesta saat OPH:n eTwinning-sivustolta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti