21.3.2021

Fem steg för att komma igång med eTwinning!


Hör du till dem som redan hört om eTwinning och vet att det skulle vara roligt, intressant och motiverande, men som inte ännu kommit igång? Här finns en checklista för dig! 

1 Visst har du registrerat dig på eTwinning? 

Ifall inte så gå till eTwinning.net. Uppe till höger klickar du på Logga in eller Registrera dig för att komma vidare.  



2 Kolla andra lärares projektförslag i forum 

Ifall du inte tidigare jobbat med eTwinningprojekt, så kan det vara bra att först titta vad andra lärare föreslår för projekt. Via de nio prickarna upp kommer du till eTwinning Live, där du hittar Partnerforum. Partnerforum är indelat i olika åldersgrupper. Du kan också använda sökfunktionen till vänster inne i Partnerforum för att få fram meddelanden som intresserar just dig. Pröva med t.ex. “matematik”, “natur”, “spanska” eller liknande sökord.  

Klicka på de nio prickarna uppe till vänster och välj eTwinningLive

När du är i eTwiningLive så klickar du på partnerforum


I Partnerforum ser du idéer andra lärare fört fram. Projektförslagen på bilden är från gruppen för elever 4-11 år (21 mars 2021). I Partnerforum kan du också söka på nyckelord (finns inte här illustrerat)

3 Bygg upp ett nätverk av kolleger i Europa 

När du i Partnerforum ser meddelanden som intresserar dig så skicka kontaktförfrågan till lärarna där. Det är kanske inte aktuellt att genast samarbeta, men det är bra att bygga upp ett nätverk av kolleger. Kolleger hittar du även under rubriken Människor i eTwinning.Live 

Klicka på människor för att hitta kolleger.

4 Föreslå själv ett projekt 

Hittar du inget projektförslag i Partnerforum som intresserar dig? Då kan du föreslå ett själv! Tänk på att skriva konkret, fundera på hur många deltagare du vill ha och berätta i vilken ålder dina elever är. När du själv föreslår projektet kan du lätt anpassa det till din egen undervisning och tidtabell. Ibland får du många svar, ibland färre svar. Du startar egna projekt i Skapa ett projekt i fliken Projekt på eTwinning.live. Du behöver då vara kontakt med den lärare du ska arbeta med (du kan tillägga flera lärare senare).  

I Projekt kan du skapa ett projekt (till vänster) och också hitta projekt. 

5 Följ oss på facebook och kontakta oss ambassadörer 

I facebookgruppen eTwinning i Svenskfinland delar vi regelbundet med oss av nyheter och tips.  

Vi ambassadörer hjälper jättegärna med både praktiska frågor och idéer 

  • Katja Wide katjawide@gmail.com  
  • Anne Levón annemlevon@gmail.com 

Här på Med Europa som klassrum (http://etwinningambfinland.blogspot.com/ ) finns också en hel mängd blogginlägg med information, idéer och inspiration. Sök i kategorierna till höger! 

Lycka till med eTwinning! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti