13.2.2022

Kolmen tunnin VESO-kelpoinen eTwinning-webinaari

Webinaarimainos
eTwinning -lähettiläät Ritva Metso ja Antti Piiroinen järjestivät kolmen tunnin pituiset eTwinning -webinaarit tiistaina 8.2.2022 ja torstaina 10.2.2022 Webinaarit olivat kohdistettu kieltenopettajille ja ne koostuivat kolmesta yhden tunnin periodista. Ensimmäisellä tunnilla kävimme läpi eTwinning -portaalia ( www.etwinning.net ), kumppaninhakua, projektin perustamista sekä työskentelyä oppilaiden kanssa Twinspacessa. Toisen tunnin aikana esittelimme eTwinning-esimerkkiprojekteja niin alakoulussa kuin yläkoulussa. 

Webinaarin ohjelma
Kolmannen tunnin aikana opettajat pääsivät osallistumaan aktiivisesti webinaariin. He jakautuivat eri pienryhmiin, keskusteluhuoneisiin, esim. alakoulun englanninopettajat, alakoulun muiden kieltenopettajat, yläkoulun englannin opettajat jne. Pienryhmissä opettajat keskustelivat ja suunnittelivat yhdessä mahdollista omaa eTwinning -projektia suunnittelupohjan avulla. Koska opettajat olivat kaikkialta Suomesta, oli mielenkiintoista kuulla samalla kieltenopetuksen tilasta eripuolella Suomea. Webinaari-palautteen mukaan tämä kolmas tunti oli erittäin antoisa.

Osallistumistodistuspohja

Webinaareihin osallistui molempina päivinä yhteensä 39 opettajaa. 28 opettajaa osallistui koko kolmetuntiseen webinaariin ja heille lähetimme osallistumistodistuksen. Lyhempikin osallistuminen webinaariin oli mahdollista. 11 opettajaa osallistui webinaarin kahteen ensimmäiseen tuntiin.  

Kolmetuntinen koulutus voidaan lukea opettajille puolikkaana VESO-koulutuksena. Opettajien kunta-alan virka- ja työehtosopimuksessa mainitaan, että "Toistaiseksi palveluksessa olevalla sekä määräaikaisella vähintään lukuvuoden työajaksi otetulla viranhaltijalla on velvollisuus varsinaisten koulupäivien ja muun työvelvollisuuden lisäksi osallistua opinto- ja suunnittelutyöhön kolmena päivänä lukuvuodessa. Kyseisistä päivistä yksi voidaan pitää erityisestä syystä työnantajan katsoessa sen tarkoituksenmukaiseksi kahtena yhteensä vähintään kuusi tuntia kestävänä eri tilaisuutena." (Osio B, Yleissivistävän koulun opetushenkilöstön yhteiset määräykset, III Työaika, 14 § Opettajatyöpäivät, 1 mom)." On kuitenkin tärkeää huomioida, että rehtori tekee päätöksen koulutuksen hyväksymisestä VESO-koulutukseksi. Opettajille ei valitettavasti ole subjektiivista oikeutta siihen. Siksi kannattaa ottaa asia puheeksi rehtorin kanssa ennen koulutusta. 

Olemme valmiita räätälöidään eTwinning -koulutuksia eri opettajaryhmien tarpeisiin. Paikallisten tai valtakunnallisten pedagogisten opettajayhdistyksien edustajien sekä oppilaitoksien ja koulujen edustajien kanssa voimme suunnitella erilaisia eTwinning -koulutuspaketteja. eTwinningissä on kyse kansainvälisestä yhteystyöstä, joka soveltuu kaikkiin oppiaineisiin - ei pelkästään kieltenopetukseen. Yhteydenottopyynnön voi laittaa: anttipii@hotmail.com 

Toivotamme eTwinning -täyteistä keväättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti