27.1.2022

VOKI-sovellus vuorovaikutteisissa eTwinning -projekteissa

Kansainvälisissä eTwinning -projekteissa oppilaiden välinen yhteistyö on erittäin tärkeää. Twinspace tarjoaa monia hyviä työkaluja oppilaiden vuorovaikutteisiin tehtäviin, mutta projekteissa voi käyttää myös muitakin sovelluksia luovasti. Ilmainen VOKI-sovellus tarjoaa helpon, hauskan ja nopean mahdollisuuden yhteistyöprojekteihin. VOKI-sovelluksessa oppilaat luovat itsestään avattaren, hahmon, ja jolle he kirjoittavat vuorosanat projektin kohdekielellä, jonka avatar lausuu ääneen.

www.voki.com
Työskentely VOKI-sovelluksen parissa aloitetaan siirtymällä www. voki.com - sivustolle. Sivustoa voidaan käyttää ilman että kirjautuu sovellukseen. Vasemmalta alhaalta oppilaat voivat valita painikkeen "Try it - it's free". Siitä klikkaamalla päästään alkuun.

Esimerkkikuva
VOKI-sovellus tarjoaa heti yhden vaihtoehtoisen avattaren. Sen voi ottaa heti käyttöön, mutta usein oppilaat haluavat muokata tai muuttaa avattaren olemusta. Avattaren voi vaihtaa klikkaamalla vasemmalla oikealla kasvon kuvaa. On hyvä muistaa, että avattaret, joissa on keltainen tähti oikeassa yläkulmassa, ovat maksullisia. Oppilaita on hyvä muistuttaa tästä. Vasemmalla ylhäällä olevaa noppaa klikkaamalla sovellus vaihtaa avattaren arpomalla. Siinäkin tapauksessa voidaan käyttää vain ilmaisia, tähdettömiä avattaria. Avattaria voi muokata myös pukeutumisen suhteen klikkaamalla vaate-painiketta vasemmalla. Tausta vaihdetaan taulu-painikkeella sekä avattaren ulkonäköön liittyviä värejä (silmät, hiukset..) klikkaamalla väripaletti-painiketta.
Tekstin lisääminen

Teksti lisätään vasemmalla alhaalla olevasta kaiutin-painikkeesta. Sieltä avautuu ruutu, johon oppilaiden tulee kirjoitta teksti, jonka avatar puhuu ääneen. Ruudun alta voi valikosta vaihtaa henkilön nimeä riippuen siitä, onko avatar mies- vai naispuolinen sekä päättää, millä aksentilla avatar lausuu kirjoitetun tekstin. Avatar voi puhua esim. saksaa amerikkalaisella aksentilla. 

URL-linkin voi liittää eteenpäin
Kun teksti on valmis, voi klikata painiketta "save". Se vie VOKI-sovelluksen sivustolle, josta on mahdollista poimia avattaren URL-linkki. Linkin voi puolestaan liittää padlettiin tai Twinspaceen. On hyvä huomioida, että ilmaiset VOKI-avattaret säilyvät vain kaksi viikkoa. 

Kuinka VOKI-sovellusta voidaan käyttää vuorovaikutteisissa eTwinning-projekteissa? Avattaret voivat kertoa harrastuksestaan tai unelma-ammatistaan sanomatta kuitenkin, mistä harrastuksesta tai ammatista on kyse. Projektin kansainvälisten koulujen oppilaat voivat yrittää arvata, mistä harrastuksesta tai ammatista on kyse. Vuorovaikutteinen yhteistyö onnistuu hyvin padletissa. Oppilaat liittävät VOKI-avattaret padletille ja padletissa kansainvälisten koulujen oppilaat kirjoittavat arvauksensa padletin kommenttikenttään.

Järjestämme VOKI-sovelluksesta kuukauden sovellus -webinaarin tiistaina 1.2.2022 klo 15-30-16.15. Ilmoittaudu klikkaamalla tästä! Tervetuloa mukaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti